Skip to content

De Tilburgse Stadsimkerij Beezzzz heeft in en rondom Tilburg zo’n 150 bijenvolken staan.

De bijen worden verhuurd aan diverse tuinders in Brabant. Onze bijen zorgen voor aardbeien, appels, peren, kersen, blauwe bessen ….. Daarnaast bestuiven ze in de zomermaanden ook de zogeheten gaultheria’s, zodat er veel ’rode balletjes’ in de kerststukjes zitten.

Stadsimker Marcel Horck vertelt graag over zijn zoemende vriendjes. Hij geeft niet alleen les aan volwassenen maar ook aan kinderen. Zo verzorgt hij al jaren de kinder-imker-cursus van basisschool de Borne. Een klein groepje kinderen duikt wekelijks -samen met de imker- in een bijenkast. In verband met de Corona kun je in 2021 ook een volledige online-imkercursus bij hem volgen.

Omdat het met de insecten in het algemeen (en met de bijen in het bijzonder) niet zo goed gaat probeert onze stadsimker op zoveel mogelijk plekken bloemetjes te zaaien. Zo zaait hij bijvoorbeeld boekweit. Van geoogste boekweitzaad laat hij jaarlijks zijn befaamde boekweit-honing-bier laten brouwen.

Het bier is te verkrijgen in het winkeltje bij ‘un Bietje Groen’. Naar verwachting is er in mei ook weer verse honing.

www.beezzzz.nl

Facebook
Instagram