Skip to content

Experimenteren & Tuinieren zonder water geven
Het Groen Paviljoen is een oefentuin om natuurlijke kringlopen te leren doorgronden en toe te passen in natuur dichtbij. Al bouwend aan de tuin probeer ik allerlei natuurlijke systemen uit, ik leer over tuinieren zonder water geven en experimenteer ik met natuurlijke reststromen om te kijken hoe deze grondstoffen en materialen benut kunnen worden voordat ik recycle.
– Het vele snoeimateriaal op de tuin wordt verwerkt in mulch en in composthopen en er worden natuurlijk bogen, hutten en takkenrillen mee gebouwd.
– Zo wordt het uitgewerkte koffiediksubstraat van Oesterzwammenkwekerij ZuiderZwam als bodemverbeteraar aan grond toe gevoegd en worden er blokken geperst. Met de blokken wordt geëxperimenteerd hoe het zich gedraagt in verschillende hulpstoffen en toepassingen.

Passie voor geurende bijenplanten
Geurende kruiden en bloemen zijn een groot genot in een tuin. Je zintuigen gaan aan en je gaat er spontaan van glimlachen. Salie, dropplant, verveine, rozen, rozemarijn … wat een feest!
– De breedbladige salie op de tuin wordt in het Aroma Lab van Destilleerwerkplaats In de Koperen Ketel  tot etherische olie verwerkt. Na de oogst voor de olie vermeerder ik de planten, zodat het jaar erop er nog meer van dit heerlijke goedje geproduceerd kan worden.

Rondleiding & Het Groen Paviljoen huren
Graag vertel ik u over mijn bevindingen tijdens een rondleiding op Het Groen Paviljoen. Je kunt er afspreken voor een rondleiding, maar ook om te vergaderen of zelf een cursus of workshop te geven. 
Reserveer voor wat ontspannen ochtend- of middaguurtjes op Het Groen Paviljoen.

Vriendelijke groeten,
Wieke Bout

PS : ik ben van de snail-mail, dus reserveer minstens een week van te voren

Mail: samendetuinin@gmail.com