Un Bietje Groen zoekt een beheerder en biedt een tuin aan

Ons terrein aan de Koningshoeven in Tilburg heet ‘Un Bietje Groen’ omdat vroeger hier ‘Ut rooi bietje’ zat. Maar wij houden dus van veul groen. ‘Wij’ zijn de 16 ondernemende mensen die de kans grijpen om groene dromen en ideeën werkelijkheid te laten worden. Wat ons bindt is duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en circulaire economie. Naast het opbouwen van onze eigen bedrijfjes hebben we een gezamenlijk programma waarin educatie en de belangstelling voor mensen en natuur centraal staan.

Vrijwilligers helpen bij het onderhoud van het terrein. Zoals gezegd houden we van veul groen maar soms moet er gesnoeid, gemaaid, verplant en geschoffeld worden. In ploegjes gaan we dan aan de slag. Om dit in goede banen te leiden, en op tijd te zorgen voor een bakkie koffie of thee, zoeken we een man of vrouw voor 2 tot 3 dagen per week. Ben jij graag buiten en ben je goed in het enthousiasmeren van mensen? Kom dan zeker eens kijken.
Wij bieden je een leuke werkplek in een prachtige, groene omgeving. Je wordt opgenomen in een kleinschalige groep van betrokken mensen met hart voor de natuur. Je inzet als vrijwilliger wordt zeer gewaardeerd en daarom bieden we je een stukje tuin aan waarop je je eigen groente, fruit of bomen kunt zetten!

Hoe ziet je dag eruit?

Om 8.45 uur open je de poort en de portacabins. Je zet koffie en thee en samen met de vrijwilligers bespreek je de werkzaamheden voor de ochtend. Je hebt, binnen de kaders van het onderhoudsjaarplan, zeggenschap over de noodzakelijke klussen. Om 11.00 uur is het pauze, een moment om te checken hoe het de vrijwilligers vergaat. De werkdag is rond 13.00 voorbij als het gereedschap weer op zijn plek ligt.

Ben je enthousiast geworden voor deze vrijwilligersjob? Bel Jacqueline van Eerd op 06 12048808 of stuur een mail naar jacqueline@unbietjegroen.nl.