ZAAIFEEST zondag 14 april

Groot Zaai & Zaadfeest bij Un Bietje Groen op zondag 14 april van 12:00 tot 17:00 uur!


Jaar van de zonnebloem @Verderland

2024 is uitgeroepen als het ‘Jaar van de Zonnebloem’ en dús gaan we zonnebloemen verspreiden. Vanuit het Van Gogh National Park krijgen we zaadjes van de polhoudende zonnebloemen welke iedereen mag komen oppotten en meenemen.

Voer de bij bij met Guerilla Gardening @WormentuinTilburg

Bezoekers die graag in en rond Tilburg wandelen, zijn welkom om een zakje biologisch bloemzaad van de imker op te halen in de Wormentuin en deze te verspreiden in en rond de stad. Zéker op plekken die dat goed kunnen gebruiken:)
Voor kinderen en creatieve bezoekers zijn er verschillende activiteiten die kunnen bijdragen aan het opfleuren of vergroenen van je omgeving: van zaadbommetjes maken tot moestuinzaadjes delen.

Veel plantjes en stekjes @FlowerWise, Vitaminegroen en @Vijgenenmeel

Met zoveel tuinders kán het ook niet anders dan dat er ook heel wat planten en stekjes zijn. Van ecologisch verantwoord tot biologisch, van éénjarige bloemen tot vaste planten.
Van aarbeienplantjes tot Yaconknollen.

De innerlijke mens @ZuiderZwam, @CreperieNatuurlijk en @Wormentuin

We zouden Un Bietje Groen niet zijn als er niet verschillende soorten smakelijke elementen te verkrijgen waren: van oesterzwambiteerballen tot heerlijke crêpes en verse bonenkoffie. Bij lekker weer is er vegan ijs en een glaasje van een of ander is er ook wel te vinden:)