Over Un Bietje Groen

 

Over Un Bietje Groen

Un Bietje Groen is de tuin voor groene ondernemers die werken aan een duurzame en leefbare toekomst en initatieven en projecten die daar aan bijdragen. Er wordt volop geëxperimenteerd en de natuur staat daarbij centraal. 
Daarmee wordt kennis ontwikkeld en gedeeld die duurzame veranderingen in gang kan zetten.

Gasten die hun kennis omtrent duurzaamheid willen vergroten en willen leren hoe ze hier zelf aan kunnen bijdragen, zijn van harte welkom. We verzorgen inspirerende evenementen, rondleidingen, lezingen en workshops. Zo maken wij van duurzaamheid een beleving.

Un Bietje Groen is er voor mensen die zich herkennen in trefwoorden als groen, duurzaam, circulair, educatief en maatschappelijk betrokken. 

Ondernemers en initatieven

Wij bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. 

Inspiratie en educatie

Leer bijvoorbeeld bij Zuiderzwam hoe Jacqueline oesterzwammen kweekt op koffiedik door een rondleiding te volgen of ga aan het werk tijdens een workshop.

Evenementen

Ontdek tijdens onze etentjes en feestjes de meest bijzondere en verborgen plekken van Tilburg. Denk aan een weiland, plantenkas, monumentale kapel, skatepark en meer.

Onderwijs

Leerlingen én studenten kunnen hier experimenteren op het gebied van duurzaamheid, water, energie, gezondheid, maar ook met maatschappelijke thema’s.

Vrijwilligers

We zijn blij en trots op onze groep vrijwilligers en kunnen altijd extra handjes gebruiken. Buurtgenoten en andere groene geïnteresseerden zijn welkom om contact op te nemen!