Buurtbomen Planthub

Lucy Bathgate

Ik ben Lucy Bathgate en initiatiefneemster van de Buurtbomen Kansenkaart.
Sinds 1986 woon en werk ik in Tilburg. Ik ben in Engeland geboren, maar in Brabant opgegroeid. Tussen de korenvelden met klaprozen, korenbloemen en bolderik. Sloten om overheen te springen vol kikkerdril. Weilanden vol bloemen en bermen met weegbree en sleutelbloemen. Bomen om in te klimmen.

Begin dit jaar ben ik met de Buurtbomen Kansenkaart begonnen, met als doel om in de versnelling te komen met het vergroenen van de openbare ruimte. Doordat mensen zelf plekken aanwijzen waar dat kan én ook zelf voor het groen willen zorgen. De gemeente zorgt voor de bomen en mensen planten zelf het overige groen. Zie www.buurtbomen.nu voor meer informatie en hoe je mee kunt doen.
Daar zijn veel planten voor nodig. Bij de Buurtbomen planthub bij Un Bietje Groen kun je planten brengen die je over hebt en planten halen voor de vergroening van de openbare ruimte, schooltuinen etc.

Buurtbomen Planthub

lucy@buurtbomen.nu

Ondernemen bij Un Bietje Groen

Ondernemerstuin aan de Koningshoeven in Tilburg.

Het is een plek voor ondernemende mensen, die bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. Door dit te ontwikkelen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamer, groener Tilburg.