De Compostkeuken

Nikki Daniëls

In één theelepel gezonde bodem vind je een miljard bacteriën, meters schimmeldraden, duizenden eencelligen en honderden andere micro-organismen. Dankzij een complex web van interacties (het Bodemvoedselweb) functioneert de bodem als levend ecosysteem, waarin planten kunnen groeien.

Maar… we zijn ons nog nauwelijks bewust van de biologische processen die de bodem haar vruchtbaarheid verlenen. Daardoor richten we met ons handelen vaak onbedoeld schade aan en brengen we de gezondheid van de bodem, ons voedsel en van onszelf in gevaar.

De Compostkeuken is ontstaan vanuit de passie om bij te dragen aan de bewustwording over het bodemleven, en de kennis aan te reiken die het mogelijk maakt om duurzamer met de bodem om te gaan.

Je kunt bij ons terecht voor workshops en cursussen over bodembiologie, met het werk van de Amerikaanse microbiologe Dr. Elaine Ingham als stevige basis. Ook zijn we Certified Soil Food Web Lab Technician, wat inhoudt dat we een biologische analyse kunnen maken van jouw bodem of compost. Ben je meer geïnteresseerd in onze experimenten met levende compost? Neem dan eens een kijkje op onze website, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

De Compostkeuken

nikki@compostkeuken.nl

Telefoon:
06-41892621

Ondernemen bij Un Bietje Groen

Ondernemerstuin aan de Koningshoeven in Tilburg.

Het is een plek voor ondernemende mensen, die bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. Door dit te ontwikkelen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamer, groener Tilburg.