De Wormentuin

Janneke de Vries

Een gezonde, vruchtbare bodem is de basis voor alles wat groeit en bloeit. In onze wormentuin kun je leren hoe je die vruchtbaarheid kunt helpen door snij-afval te laten composteren door tijgerwormen.

Bij Un Bietje Groen hebben wij een boulevard gebouwd met wel 7 verschillende wormenverblijven: van wormenschool tot -boerderij, van een warenhuis tot een sjiek wormenrestaurant. Welke het beste past in jouw tuin of op jouw school kun je hier komen bekijken.

SAMEN MAKEN WE TILBURG MOOIER, GROENER & FLEURIGER!

De Wormentuin Tilburg biedt workshops voor groepen, kinderen en/of volwassenen. Misschien neem je na zo’n workshop wel wat ‘bodemgoud‘ mee zodat je jouw eigen planten thuis een vitamineboost kunt geven. Of je doet zoveel inspiratie op dat je zelf een wormenhotel wil op school of in je tuin. Dan kunnen wij je helpen en kun je meedoen aan de WormenWeetjesmiddagen of Wormenborrel.
Voor meer informatie kun je mailen naar Janneke@opgroenevoet.nl

Daarbij heeft de wormentuin ook een circulaire functie: het snij-, fruit- en groente afval van andere tuinen wordt hier verwerkt tot ‘goud voor de bodem’. We verspreiden die ook hier en dat zie je!

Sinds 2013 werken we aan leuke projecten waar iedereen aan kan meedoen, want wij als bewoners kunnen ook bijdragen aan een mooier, groener en toekomstbestendig Tilburg.
VERBETER DE WERELD, WIJ BEGINNEN ALVAST IN TILBURG:)

De Wormentuin

Janneke@burodupro.nl

Ondernemen bij Un Bietje Groen

Ondernemerstuin aan de Koningshoeven in Tilburg.

Het is een plek voor ondernemende mensen, die bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. Door dit te ontwikkelen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamer, groener Tilburg.