Het Groen Paviljoen

Wieke Bout

Het Groen Paviljoen is een groene oase en gedijt op de dauw uit de directe omgeving. Door de hoge luchtvochtigheid geven we de tuin geen water. Het is een experimentele tuin waar gezocht wordt naar klimaatadaptieve mogelijkheden om natuurlijke kringlopen te benutten zonder ze te verstoren.

De uitdaging ligt in het aanleggen van multifunctionele natuurinclusieve groene ruimten waarin we de natuurlijke balans weten te bewerkstelligen, onze essentiƫle benodigdheden telen en waar we samen kunnen genieten van natuur dichtbij.

Het Groen Paviljoen is op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vrij te bezichtigen. Meld je bij de beheerder van de ondernemerstuin en wandel over het hoofdpad naar Het Groen Paviljoen. Voel je vrij om de kruiwagenzitjes te gebruiken en geniet. Onderwijsinstellingen, studenten en andere enthousiastelingen die hands-on mee willen werken om deze materie om te zetten in lesmateriaal zijn van harte welkom.

GeĆÆnteresseerden kunnen afspreken voor een rondleiding samendetuinin@gmail.com

Het Groen Paviljoen

samendetuinin@gmail.com

Ondernemen bij Un Bietje Groen

Ondernemerstuin aan de Koningshoeven in Tilburg.

Het is een plek voor ondernemende mensen, die bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. Door dit te ontwikkelen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamer, groener Tilburg.