Imker

Kamil Elver

Mijn naam is Kamil Elver en ik ben al tien jaar gepassioneerd bezig met imkeren, naast mijn werk in een fabriek. Het behouden van gezonde bijen is cruciaal voor ons ecosysteem in Nederland. Ondanks de uitdagingen en kosten blijf ik gemotiveerd vanwege mijn liefde voor bijen.

Ons werk als imkers heeft een onschatbare ecologische waarde, aangezien bijen essentieel zijn voor bestuiving en voedselproductie. De beroemde uitspraak van Einstein “Als de bij uitsterft, heeft de mensheid nog maar 4 jaar te leven” benadrukt het belang van bijen voor het voortbestaan van de mensheid. Bijen leggen enorme afstanden af om honing te produceren en dragen ook bij aan bestuiving. Ik concentreer me voornamelijk op het produceren van natuurlijke raathoning, geliefd om zijn smaak, zoals onder meer door de Turkse gemeenschap. Ik hecht veel waarde aan het delen van informatie en communicatie met de samenleving. Met deze tekst wil ik u een kijkje geven in het leven van een hobby-imker.

    Ondernemen bij Un Bietje Groen

    Ondernemerstuin aan de Koningshoeven in Tilburg.

    Het is een plek voor ondernemende mensen, die bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. Door dit te ontwikkelen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamer, groener Tilburg.