Vitamine Groen

Eetbare stadstuinen

Wij zijn Marlon van Mook en Ramon Gadellaa en wij hebben twee eetbare, ecologische voorbeeldtuinen aangelegd bij Un Bietje Groen. Dit zijn tuinen vol met eetbare en inheemse planten die heel veel leven aantrekken. Daarnaast zijn het tuinen met afgekoppelde regenpijpen om al het regenwater optimaal te benutten met wadi’s en een ecologisch vijvertje, en maken we gebruik van waterdoorlaatbare halfverharding voor paden en terras. Ten slotte gebruiken we alle lagen: gemengde hagen, heesters en bomen zodat zoveel mogelijk dieren een habitat in de tuinen vinden.

Het is namelijk onze missie om de biodiversiteit in Tilburg te vergroten en we willen dan ook iedereen uitnodigen om onze ecologische tuinen te bezoeken en je te laten inspireren om je eigen voor- en achtertuin te vergroenen.
Geïnteresseerd? Kom dan gerust een kijkje nemen! We geven ook praktische workshops en cursussen in de tuinen om je te helpen om een tegeltuin om te toveren tot een groene oase.

Kijk op www.vitaminegroen.org voor meer informatie en inschrijven.

Vitamine Groen

info@vitaminegroen.org

Bel Ramon:
06 413 55 454

Ondernemen bij Un Bietje Groen

Ondernemerstuin aan de Koningshoeven in Tilburg.

Het is een plek voor ondernemende mensen, die bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. Door dit te ontwikkelen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamer, groener Tilburg.