ZuiderZwam

Jacqueline van Eerd

ZuiderZwam kweekt oesterzwammen op koffiedik in en uit Tilburg.
Koffiedik gooien we over het algemeen weg, terwijl er nog veel voedingswaarde in zit. Wat is er mooier dan van afval weer voedsel te maken.

Volgens de principes van de circulaire economie,
van afvalreductie naar voedselproductie
ZuiderZwam wil bijdragen aan een samenleving waar grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd.

Oesterzwammen worden ook wel de biefstukken onder de paddestoelen genoemd; vanwege de vlezige structuur en de voedingswaarden die erin zitten; ze bevatten 50% eiwitten en zijn rijk aan mineralen en vitaminen.
Het zijn ook goede en duurzame vleesvervangers; zo is voor de productie van rundvlees ongeveer 1000x zoveel water nodig.

Naast het kweken en verkopen van oesterzwammen heeft ZuiderZwam ook growkits (hiermee zet je je eigen koffiedik om in oesterzwammen!), vegetarische oesterzwambitterballen, en -kroketten, gedroogde zwammen, oesterzwambier, etc.

Om het idee van de circulaire economie zo breed mogelijk voor het voetlicht te brengen, verzorgt ZuiderZwam ook workshops, rondleidingen , trainingen en gastlessen.
www.zuiderzwam.nl

ZuiderZwam

jacqueline@zuiderzwam.nl

Telefoon:
06-12048808

Ondernemen bij Un Bietje Groen

Ondernemerstuin aan de Koningshoeven in Tilburg.

Het is een plek voor ondernemende mensen, die bouwen aan een lokale community op het gebied van duurzame voeding, verantwoorde land- en tuinbouw en alles wat daarmee verwant is. Door dit te ontwikkelen wordt een bijdrage geleverd aan een duurzamer, groener Tilburg.