Groot Zaai & Zaadfeest bij Un Bietje Groen op zondag 14 april van 12:00 tot 17:00 uur

 De week voor de Nationale Zaaidag op 22 april gaan de tuinen op Un Bietje Groen open, de  zonnebloem wordt in het zonnetje gezet en er wordt bloemzaad uitgedeeld aan stoere Tilburgers. Iedereen is uitgenodigd om deze middag op Un Bietje Groen aan de slag te gaan met (bloem) zaadjes en stekjes. 

Zonnebloemen zaaien
2024 is uitgeroepen tot ‘Jaar van de Zonnebloem’ in het Van Gogh Nationaal Park. Men kan lid worden van de Zonnebloem Zaaiclub Verderland en zonnebloemzaden halen, recycle-zaaibakjes maken en vullen om de bloemen thuis groot te laten groeien. Tijdens het Oogstfeest op 13 oktober worden daar weer vogelsnacks en lieveheersbeestjes van gemaakt. 

Opening zadenbibliotheek Bietje Groen
Er zijn vorig jaar best wat zaden geoogst die gedeeld kunnen worden. Het is ook een uitnodiging voor mensen die graag willen ruilen of zaadjes willen afgeven voor anderen. 

Voer de bij bij met Guerilla Gardening
Wandelende Tilburgers die plekken zien die opgefleurd mogen worden, kunnen daarvoor een flink zakje bloemzaad ophalen in de Wormentuin. Voor kinderen en creatieve bezoekers zijn er verschillende activiteiten die kunnen bijdragen aan het opfleuren of vergroenen van je omgeving: van zaadbommetjes maken tot moestuinzaadjes delen.

Plantjes en stekjesmarkt
Met zoveel tuinders kan het ook niet anders dan dat er ook heel wat planten en stekjes zijn. Van ecologisch verantwoord tot biologisch, van eenjarige bloemen tot vaste planten.
Van aardbeienplantjes tot Yaconknollen.

De innerlijke mens
Natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten en verschillende soorten smakelijke elementen te verkrijgen : van oesterzwam bitterballen tot heerlijke biologische crêpes en verse bonenkoffie. Bij lekker weer is er vegan ijs en een glaasje van een of ander is er ook wel te vinden:)