Onze ondernemers

Ondernemen bij Un Bietje Groen

De ondernemers en initatieven op de tuin

Ben je benieuwd wie wij zijn en wil je meer over ons te weten komen?  

Art of Tea

Thee is gezelligheid, thee is rust, thee is een goed gesprek, thee is thuiskomen. En zo kan ik nog wel even doorgaan over wat thee voor mij betekent.

 

Buurtbomen Planthub

Ik ben Lucy Bathgate en initiatiefneemster van de Buurtbomen Kansenkaart. Sinds 1986 woon en werk ik in Tilburg. Ik ben in Engeland geboren, maar in Brabant opgegroeid. Tussen de korenvelden met klaprozen, korenbloemen en bolderik. Sloten om overheen te springen vol kikkerdril. Weilanden vol bloemen en bermen met weegbree en sleutelbloemen. Bomen om in te klimmen.

Crêperie Natuurlijk

Bij Crêperie Natuurlijk worden 100% biologische crêpes à la minute gebakken volgens Bretons recept. Voor de hartige trek serveren we authentieke Bretonse boekweit Galettes. Sinds 2021 heeft de foodtruck van Crêperie natuurlijk een vaste plek naast haar eigen moestuin bij ondernemings tuin ‘Un Bietje Groen’. 

De Compostkeuken

In één theelepel gezonde bodem vind je een miljard bacteriën, meters schimmeldraden, duizenden eencelligen en honderden andere micro-organismen. Dankzij een complex web van interacties (het Bodemvoedselweb) functioneert de bodem als levend ecosysteem, waarin planten kunnen groeien.

Wormentuin Tilburg

Een gezonde, vruchtbare bodem is de basis voor alles wat groeit en bloeit. In onze wormentuin en op de wormenboulevard kun je leren hoe jij je eigen tuin supercvruchtbaar kunt maken: door je snij-afval te composteren met ...tijgerwormen.

FlowerWise

In mijn Biologische bloementuin ontstaan mooie momenten waar emoties de ruimte krijgen en vertaald worden naar sfeervolle creaties. Bij FlowerWise ontvang ik je graag als gast.

Het Groen Paviljoen

Het Groen Paviljoen is een groene oase en gedijt op de dauw uit de directe omgeving. Door de hoge luchtvochtigheid geven we de tuin geen water. Het is een experimentele tuin waar gezocht wordt naar klimaatadaptieve mogelijkheden om natuurlijke kringlopen te benutten zonder ze te verstoren.

Imker Kamil Elver

Het behouden van gezonde bijen is cruciaal voor ons ecosysteem in Nederland. Ondanks de uitdagingen en kosten blijf ik gemotiveerd vanwege mijn liefde voor bijen. Ons werk als imkers heeft een onschatbare ecologische waarde, aangezien bijen essentieel zijn voor bestuiving en voedselproductie. 

Te Gekke Etentjes

Nina is grondlegger van Te Gekke Etentjes. Sinds 2012 organiseert zij 'eendagsrestaurants' op allerlei bijzondere plekken in Tilburg en omgeving. 

The Hostel Tilburg

Wij zijn het nieuwste hostel in Tilburg!
We bieden unieke overnachtingsplekken aan en willen de reiziger verrassen en vermaken door het bieden van een unieke ervaring.

Verderland

Op Verderland, de tuin van Katja Staring, kun je op vaste dagen vanaf voorjaar 2024 solo komen natuurdwalen. Natuurdwalen is een manier om de natuur in te gaan, zonder stappen te tellen, routes te volgen of binnen een bepaalde tijd terug te zijn.

Vijgen en Meel

Vijgen en meel is een kleinschalige agroforestry (boslandbouw), met een experimenteel karakter.
In de tuin is een combinatie gemaakt tussen verschillende soorten fruit, groenten en kruiden. Maar met het accent op vijgen, in toenemende mate. De vrucht mag je letterlijk plukken van het land.

Vitamine Groen

Wij zijn Marlon van Mook en Ramon Gadellaa en wij hebben twee eetbare, ecologische voorbeeldtuinen aangelegd bij Un Bietje Groen. Dit zijn tuinen vol met eetbare en inheemse planten die heel veel leven aantrekken. 

ZuiderZwam

ZuiderZwam kweekt oesterzwammen op koffiedik in en uit Tilburg.
Koffiedik gooien we over het algemeen weg, terwijl er nog veel voedingswaarde in zit. Wat is er mooier dan van afval weer voedsel te maken. Volgens de principes van de circulaire economie, van afvalreductie naar voedselproductie